Als mens zijn we allemaal onderdeel van systemen, of we nou willen of niet. Het meest vormende systeem is ons gezin van herkomst. Maar ook de plek waar we opgroeien, onze school, vriendengroep en werkplek zijn systemen waar we onderdeel van zijn. Deze systemen hebben ieder hun eigen geschreven en ongeschreven regels. Deze regels bepalen - vaak onbewust - voor een groot deel onze gedachten, gevoel en gedrag.
Het kan echter voorkomen dat je merkt dat je telkens tegen dezelfde hobbels aan loopt in je leven. Je weet dat het niet goed voor je is om iets te doen, en toch doe je het telkens weer. Of je hebt een sterke emotie als boosheid, angst of verdriet, maar weet niet goed waar het vandaan komt.
Dan kan het heel behulpzaam zijn om een (familie)-opstelling te doen. Je zoomt dan eens uit boven je eigen persoon en leven. En bekijkt welke patronen en dynamieken er tevoorschijn komen als je ook naar de perspectieven en levens van je voorouders kijkt en de maatschappelijke gebeurtenissen die hen geraakt hebben.
Met behulp van representanten en goede begeleiding plaats je als vraag inbrenger deze mensen in de ruimte en ervaart zo wat jouw plek is in jouw systeem. En onderzoekt hoe jij je hiertoe wilt verhouden. Reken op een dag met verrassende en verdiepende inzichten in jezelf en jouw achtergrond.